Udsmykning / Hillerød Musikskole

21DSC_2170  1617L142319 20         

Udsmykning og akustisk design

Udsmykning og akustisk design til undervisnings lokaler Hillerød Musikskole / Dont go grey, samarbejde med Netter Andresen.

Hvert rum, sin identitet. På en institution som en musikskole, hvor de udøvende færdes i rummene af ca 20 minutters intervaller, er det vores mål at den enkelte hurtigt skal kunne blive inspireret og ladet op af spillegejst og koncentration. Alle skal gå derfra med et positivt indtryk og lyst til at vende tilbage. Vi arbejder stedsspecifikt og på Musikskolen i Hillerød og stræber efter at tilføre et visuelt særkende til hvert rum. Ved at tilføre rummet en egen identitet, vil de enkelte rum opleves som særlige, hvilket understøtter det at vi som menneske ikke er ens eller har samme behov. Vi benytter forskellige farvetoner og varierer principper for ophængning af akustisk plader for derigennem at opnå unika for det enkelte rum.

Funktionelt design Vores ambition er at fjerne de institutionelle rammer til fordel for et inspirerende, funktionelt design. Ved at kombineret akustiske plader, opslagstavler og whiteboards med enkelte materialer med historisk baggrund og mange visuelle referencer og ved hjælp af farver og linjer i rummet, bliver de nødvendige funktion en integreret del af det visuelle udtryk.

Musikken som inspiration Vi stræber efter at tilpasse lyd reguleringen på en overraskende måde og med visuelle effekter at skabe enten et energisk udtryk, som gerne skulle have en afsmittende effekt på arbejdet, eller et roligt univers der fordre til koncentration alt efter undervisningens karakter i det enkelte rum.

Designet motiverer til ny adfærd Horisontale linjer og blålige toner skaber ro i klaver lokalet og fremmer dermed fokus på nodelære og musik undervisningen. Den dynamisk dekoration og gul som grundfarve skaber energi, og opfordre til kreativitet i samspils rummet. Alle nødvendige funktioner er integreret i designet, hvilket gør det let at bruge rummet, rydde op og fremmer lysten til at passe på både lokalet og dets udstyr. I hvert rum efterlader Dont go grey, ved overlevering af de nye omgivelser, en lille maskot som hilsen fra designer til bruger af rummet. Udover at denne maskot vækker undring, og er katalysator for nye samtaler, motiverer den også til ny adfærd. Fx har fuglen i det blå rum en pædagogisk gevinst, idet de mindste musikudøvende bedre kan huske hvor på klaveret de lyse tonarter befinder sig.